mandag den 26. november 2012

Brunkager

Ca. 60-70 stk.

Ingredienser:
250 g mel
110 g smør
200 g sukker
1 æg
2 spsk lys sirup
½ tsk hjortakssalt
1 tsk vaniliesukker
1 brev brunkagekrydderi (dr. Oekter)

Fremgangsmåde:

Smuldr smørret i melet. Rør de øvrige ingredienser i og ælt dejen let på bordet. Tryk den lidt flad med hænderne.

Husk at drysse bordet med lidt mel, så dejen ikke hænger ved, og drys også lidt mel over dejen inden den rulles ud. Del evt. dejen i mindre portioner, det gør den endnu nemmere at rulle ud. Rul dejen ud med en kagerulle og udstik kagefigurer.

Bag figurerne i 8-10 minutter ved 200 grader i almindelig ovn. Småkagerne er færdige når de er gyldne brune
 
Lad kagerne afkøle på en bageplade

Pynt dem evt. med glasur og krymmel


Tip:
Dejen kan med fordel laves dagen før den skal bages.

Vurdering:
Sværhedsgrad: 1
Smag: 5

Ingen kommentarer:

Send en kommentar