Ingredienser:
250 g mel110 g smør
200 g sukker
1 æg
2 spsk lys sirup
½ tsk hjortakssalt
1 tsk vaniliesukker
1 brev brunkagekrydderi (dr. Oekter)
Fremgangsmåde:
Smuldr smørret i melet. Rør de øvrige ingredienser i og ælt dejen let
på bordet. Tryk den lidt flad med hænderne.
Husk at drysse bordet med lidt mel, så dejen ikke hænger ved, og drys
også lidt mel over dejen inden den rulles ud. Del evt. dejen i mindre
portioner, det gør den endnu nemmere at rulle ud. Rul dejen ud med en kagerulle
og udstik kagefigurer.
Bag figurerne i 8-10 minutter ved 200 grader i almindelig ovn. Småkagerne er færdige når de er gyldne brune
Lad kagerne afkøle på en bageplade
Pynt dem evt. med glasur og krymmel
Tip:
Dejen kan med fordel laves dagen før den skal bages.Vurdering:
Sværhedsgrad: 1
Smag: 5
Ingen kommentarer:
Send en kommentar