fredag den 12. oktober 2012

Blomster brunsviger

(ca. 16 stk)

50 g smør
4 dl mælk
50 g gær
500 g hvedemel
1 tsk sukker
1 tsk salt

Til Brunsvigerfyldet skal du bruge:
150 g smør
150 g farin
1 spsk lys sirup

Lyserød glasur eller anden farve til pynt




Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mælken, og lad blandingen stå nogle min. i gryden, så mælken får lidt varme. Hæld blandingen over i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt hvedemel, sukker og salt, og ælt dejen godt igennem. Lad dejen hæve lunt og tildækket af et viskestykke i ca. 30 min.

Vend dejen ud på et let melet bord, del den i 16 stykker, og form dem til boller. Tryk bollerne flade, så de får en diameter på 8-10 cm, og læg dem på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Dæk igen med et viskestykke, og lad bollerne hæve i yderligere 30 min.

Lav imens fyldet: Kom smør, farin og sirup i en tykbundet gryde, og lad det smelte sammen. Kog nu blandingen til flydende karamel – det tager ca. 10-15 min. Rør i karamellen undervejs.

Prik de hævede boller med tommelfingeren, så der opstår 7-8 fordybninger i hver (de skal holde på karamellen). Fordel karamellen over bollerne med en ske – og pas på, det er varme sager!

Bag brunsvigerbollerne i ovnen ved 250° i ca. 10 min.

Lad bollerne køle lidt af, og pynt dem med glasur
Servér brunsvigerbollerne helt friskbagte.

Tip: Opskriften her kan også bruges til én stor bradepande-brunsviger, som hæver, efterhæver og prikkes som brunsvigerbollerne, men bages i ca. 12-15 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar