De store kager indeholder chokoladebunde og jordbærmousse.
Bundene:
4 æg
160g sukker
1 stor spsk. vand
1 tsk vanilje med top
1 knivspids salt
120g hvedemel
1 tsk bagepulver
Pisk æggene heftigt med vand, vanilje, salt og sukker til en fin mousse. Det skal piskes længe, men det er det værd i den sidste ende.
Sigt mel og bagepulver i, vendes med let hånd, kun til melet lige er opsuget. Men vær omhyggelig, da der kan gemme sig lommer af mel i dejen.
Hvis man har lyst til kakaobunde tilsættes 3 spsk. kakao inden melet, og piskes godt ind.
Hældes i en springform og bages ca. 20-30 minutter ved 200 grader. Køl derefter bundene af på en bagerist, inden den deles i 3 bunde.
Jordbærmousse:
¼ l piskefløde
200 g jordbær, optøede
¾ dl rørsukker
¼ dl vand
4 blade husblas
Muffinsene:
250g hvedemel
1 tsk natron
230g sukker
1 tsk vanillesukker
50g kakao
1,25 dl mælk
1 dl oliemargarine
1 æg
2,5 dl A38
100-200g groft hakket chokolade (kan undlades)
- Bland de tørre ingredienser (de 5 øverste) godt sammen.
- Pisk de våde ingredienser sammen.
- Sigt de tørre ingredienser ned i de våde og vend dem let sammen, men stop så snart massen er blandet. Tilsæt chokoladen og rør den hurtigt i dejen.
- Fyld dine muffinsforme godt op ( ca. 3/4) og bag dem ved 175 grader i ca. 19 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar